SC Heerenveen tegen koploper Ajax is 'Wedstriid fan de Wike'

De overwinning op FC Twente van afgelopen weekeinde was zeer welkom voor SC Heerenveen. En dus gaat de ploeg van trainer Johnny Jansen komende zaterdag met vertrouwen naar de wedstrijd tegen koploper Ajax. Die ploeg zit de laatste tijd in een iets minder goede fase. Het duel in het Abe Lenstra Stadion is de 'Wedstriid fan de Wike'.
Het duel met Ajax wordt gespeeld in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion. De Heerenveense club kan wel aan de bak, Ajax doet het goed en staat bovenaan. "Maar de laatste weken laat Ajax regelmatig wat liggen", vertelt sportverslaggever Andor Faber. "Sterker nog: van de laatste negen competitiewedstrijden heeft Ajax er vijf verloren. Dus er valt iets te halen voor de ploeg van Jansen."
De wedstrijd begint zaterdag om 20.45 uur en is live te volgen tijdens een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân op de radio. In de aanloop naar dat duel blikken we vooruit in een reportage met speler Chidera Ejuke.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de Wike.' De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.