Kalasjnikovs en meer zware wapens gevonden bij invallen onderzoek-Oosterwolde

Bij de grote actie van de politie en het Openbaar Ministerie afgelopen week, is een groot arsenaal aan wapens buitgemaakt. Bij de invallen op zeventien locaties zijn onder meer Kalasjnikov-geweren, andere handwapens en kapmessen aangetroffen. Dat heeft het Openbaar Ministerie zojuist bekend gemaakt.
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
Persofficier Jolande Brontsema over de wapenvondst en het politieonderzoek
Naast de wapens is ook veel zware munitie aangetroffen. Ook zware explosieven, honkbalknuppels en synthetische drugs werden in beslag genomen. Het NFI, het Nederlands Forensisch Instituut, doet onderzoek naar de wapens en de andere aangetroffen zaken.
Defensie was eind vorige week met een speciale zoekploeg aanwezig bij de aanvallen. Op een aantal verborgen plaatsen werden gebruiksklare wapens aangetroffen. Ook was er veel munitie aanwezig.

Drie Friezen aangehouden

Bij de invallen werden drie Friezen aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Leeuwarden van 34 en 31 jaar, en een man (34) uit Oosterwolde. De verdachten zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven voorlopig vastzitten. De verdachten zitten in beperking.