Friese motorclubleden aangehouden in grote internationale drugszaak

De politie heeft zeven mensen aangehouden in het noorden van Nederland in verband met een grote internationale drugszaak. Er zijn zeventien invallen geweest in onder andere Leeuwarden en Harlingen, maar ook in Noardburgum en Westergeest. Enkele verdachten zijn lid van verschillende motorclubs.
Beelden van de inval in Noardburgum:
Grutte ynternasjonale drugssaak
Het gaat bijvoorbeeld om een lid van de Hells Angels in Harlingen en een lid van de Red Devils in Leeuwarden. Ook een lid van de Hells Angels Finland is aangehouden. De verdachten mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Honderd kilo amfetamine

De aanhoudingen volgden nadat de politie honderd kilo aan de harddrug amfetamine heeft onderschept. Die partij heeft een straatwaarde van 700.000 euro in Finland. De amfetamine was onderweg naar Finland en werd voor de grens met Duitsland onderschept.
© De Vries Media
De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Ze worden verdacht van internationale harddrugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Er waren zo'n 170 medewerkers van de politie en Defensie bij de actie betrokken.

Meer aanhoudingen verwacht

De aanhoudingen zijn het resultaat van uitgebreid onderzoek van de regionale recherche en het Openbaar Ministerie. Volgens het OM is het onderzoek nog niet klaar en worden meer aanhoudingen verwacht.
Evelien Aangeenbrug van de politie over het onderzoek
In een animatiefilmpje zet politie Noord-Nederland de feiten op een rijtje: