Agent met mes neergestoken in Drachten, politie schiet verdachte neer

In Drachten is zondagavond een politieman neergestoken. De politie kwam naar het huis aan de Nachtegaalstraat na een melding van huiselijk geweld. Nadat de politieman met het mes werd aangevallen, is de verdachte neergeschoten. Met de agent gaat het naar omstandigheden goed. De verdachte ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Met de politieman gaat het naar omstandigheden goed. De verdachte ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
Politiewoordvoerder Paul Heidanus over wat er is gebeurd:
Heidanus by Auke
Politiewoordvoerder Paul Heidanus: "We kwamen af op een melding van huiselijk geweld. De vrouw heeft de politie gebeld nadat ze de woning uit was gevlucht. We troffen de man aan in de woning. Op een onbewaakt moment stak de man mijn collega. Een andere politiecollega wist de man neer te schieten." Voordat de agent werd neergestoken, hebben de twee politiemannen kort met de verdachte gesproken.
Zowel de politieman als de verdachte zijn naar het ziekenhuis gebracht. "Dit incident heeft een grote impact op de collega en op het hele team", zegt Heidanus. Hij vertelt niet op welke plek de politieman is gestoken. "Dat maakt onderdeel uit van het onderzoek."
Beelden van na het incident:
Drachten2
De Rijksrecherche onderzoekt het gebruik van een vuurwapen door de politie. Dat is de standaardprocedure als de politie schiet en daar iemand bij gewond raakt. Het steekincident wordt onderzocht door de recherche van Politie Fryslân.
Een buurtbewoner zegt dat de politie vaker aan het adres kwam. "En nu dit incident. Ik hoorde een knal en toen was de politie hier al. Ik heb gezien dat-ie hier buiten lag, op de grond."
Buurtbewoner Marten Oevering:
© De Vries Media