Emotionele Antoinette de Jong: "Dit doe ik voor mijn ouders"

"Dit is zó mooi. Voor mij, maar ook voor mijn ouders." Antoinette de Jong werd op het wereldkampioenschap allround in Hamar derde na de spannende afsluitende 5.000 meter. "Zaterdag ging alles mis, maar nu gaat alles goed."
Een emotionele Antoinette de Jong na het brons op het WK:
Antoinette de Jong
De emoties gierden door het Vikingschip-stadion, toen duidelijk werd dat Antoinette de Jong derde werd. De Jong leek vierde te worden, maar haar concurrent Melissa Wijfje klapte in haar laatste ronde helemaal in. Daardoor pakte De Jong met minimaal verschil een bronzen medaille. "Ik dacht: huh? Hoe kan dit nu? Jac Orie zei al dat mijn kansen verkeken waren, maar ineens zag ik de tijd oplopen. En van een voorsprong bij aanvang van de laatste ronde, ging het ineens naar een achterstand voor Melissa. Ik dacht: nee, dit kan niet! Maar het kon toch wel."

"Och, wat mooi"

Omrop Fryslân filmde Antoinette's ouders en haar vriend Coen Rijpma. Die waren verschrikkelijk blij. Nadat De Jong de beelden zag, werd ze emotioneel. De beelden raakten haar: "Och, wat mooi. Oh mem toch!", zei ze terwijl ze zag hoe haar moeder de tranen wegveegde.
"Mijn ouders leven ontzettend mee. Mijn pake en beppe ook. En natuurlijk mijn vriend." Antoinette slikt even. "Weet je, ze komen helemaal hier naartoe en dan rijd ik zo slecht. Ik wil zo graag wat moois laten zien, en dan lukt dat vandaag wel en zijn ze zo blij."

Iets terug doen

De druk die Antoinette voelt, komt eruit: "Veel anderen rijden voor anderen of zichzelf, maar ik doe het vooral voor mijn ouders. Omdat zij ook zóveel voor mij hebben gedaan en ik nu iets terug kan doen. Dat voelt gewoon goed."."