LDODK klimt met belangrijke overwinning naar derde plek in Korfbal League

LDODK heeft zaterdagavond in eigen huis de belangrijke wedstrijd tegen Groen Geel gewonnen. De ploeg uit Gorredijk was met 32-16 te sterk voor de promovendus. Door de overwinning klimt LDODK naar de derde plek in de Korfbal League en heeft de strijd voor de play-offs om het landskampioenschap weer in eigen hand.
LDODK klimt nei tredde plak: André Zwart
De Friese ploeg stond al binnen twee minuten met 6-0 voor, onder meer door drie doelpunten van Julian Frieswijk. De ploeg uit Wormer deed daarna met doelpunten van Stijn Hoekstra en Elise Al wel wat terug: 6-2.
Halverwege de eerste helft ging LDODK met 9-3 aan de leiding. De bezoekers slaagden er niet in om goed bij te blijven en dus liepen de Friese korfballers voor de rust nog maar één punt uit: 14-7.
LDODK klimt naar vierde plek: Henk Jan Mulder

Geen problemen in tweede helft.

De korfbalclub van Gorredijk ging na rust verder waar het gebleven was. Na veertig minuten had LDODK al een comfortabele voorsprong van 22-12, en dus kon de overwinning de ploeg bijna niet meer ontgaan.
In de slotfase liep LDODK zelfs nog uit tot 32-16. Julian Frieswijk werd met zes doelpunten topscorer aan Friese kant.
© www.orange-pictures.nl
Friso Boode van LDODK over de play-offs

Play-offs om het kampioenschap

Met nog twee speelronden te gaan staat LDODK nu gedeeld derde in de Korfbal League. De Friezen moeten bij de eerste vier eindigen om mee te mogen doen aan de play-offs om het kampioenschap. Nummer vijf KZ uit Koog aan de Zaan heeft evenveel punten, maar een minder onderling resultaat. Daardoor heeft LDODK plaatsing voor de play-offs nu weer in eigen hand.