Sven Kramer: "De afgelopen dagen zijn moeilijk geweest"

Het wereldkampioenschap allround in het Noorse Hamar eindigt voor Sven Kramer na één dag. Zaterdagavond maakte de schaatser bekend zondag niet van start te gaan. De eerste dag was teleurstellend voor Kramer met een negentiende plek op de 500 meter en een negende plek op de 5000 meter.
Sven Kramer oer syn ophâlden
De aanloop naar het WK allround was voor Kramer erg lastig. Woensdag vertelde hij dat er gezondheidsproblemen binnen zijn familie zijn. "De afgelopen dagen zijn moeilijk geweest. We hebben een zware tijd gehad. Dat is zeker nog niet weg en zal de aankomende maanden ook nog wel zo blijven. Dat is heftig. Dan is het moeilijk om een WK allround te schaatsen," vertelde Kramer na afloop van een speciale bijeenkomst in het schaatsershotel.
Bekijk het volledige persmoment met Sven Kramer hieronder:
Sven Kramer parsemoment
Hoe gaat het nu met hem? "Het kan beter. Ik had op een betere eerste dag gehad. Dat lukt dan niet. Ik heb wel getwijfeld om hierheen te gaan. Als je dan gaat, moet je ervoor gaan. Maar dat was pittig."
Kramer baalde van zijn prestaties. "Dat is niet het niveau dat ik de afgelopen maanden liet zien. Ik ben blij dat het team me in bescherming neemt." Heeft zijn ploeg dan de knoop voor Kramer doorgehakt? "De keuze is voor me gemaakt. Ik ben zelf niet iemand die zegt: nu schaatsen we niet meer. Ik had er misschien zelf niet langer over na moeten denken, maar het is goed zo."
Het seizoen van Kramer zit er nu op. Hij rijdt komende week geen wereldbekerfinale in Thialf, omdat hij daar niet genoeg wereldbekerpunten voor heeft gehaald.