Sven Kramer niet meer van start op tweede dag WK allround

Sven Kramer verlaat na twee afstanden het WK allround in Hamar. Het hoe en waarom is nog niet bekend. De schaatser geeft zaterdagavond om zeven uur een persconferentie. Kramer werd met 6.25,54 negende op de 5.000 meter en staat na de eerste dag twaalfde in het klassement. Eerder op zaterdag werd hij negentiende op de 500 meter.
Sven Kramer oer syn ophâlden
"Je zag al vrij snel dat het er niet in zit bij Sven. Je hoopt dan nog wel dat hij er doorheen komt, maar dat zat er niet in", zei zijn trainer Jac Orie na afloop van de race. Op dat moment had Kramer zijn besluit om te stoppen nog niet genomen. "Ik heb Sven nog niet gesproken, daar moeten we het nog over hebben."
Afgelopen week gaf Kramer aan een slechte voorbereiding gehad te hebben nadat hij slecht nieuws had gekregen over gezondheidsproblemen binnen zijn familie. Kramer wilde dat niet toelichten en gaf verder ook geen interviews. Ook meteen na zijn race stond hij de media nog niet te woord. Dat doet hij nu dus zaterdag om 19.00 uur.

Roest wint 5.000 meter

De overwinning op de 5.000 meter ging naar Patrick Roest. Sverre Lunde Pedersen werd tweede en Jordan Belchos werd derde. Kramer reed tegen Pedersen en zag dat de Noor al redelijk snel uit kon lopen, omdat de rondetijden van Kramer te snel opliepen. De rit daarna zette Roest met 6.14,35 de snelste tijd neer. Daar kwam daarna onder andere Ted-Jan Bloemen niet meer aan. De derde Nederlander, Jan Blokhuijsen, eindigde als zevende.
Zondag rijden de mannen bij het allroundtoernooi de 1.500 meter en de 10.000 meter.