Harkemase Boys en Buitenpost winnen, ONS Sneek behaalt een punt

Harkemase Boys en VV Buitenpost hebben zaterdagmiddag drie punten gepakt. De Boys wonnen op bezoek bij de Ajax-amateurs met 2-0, terwijl Buitenpost in eigen huis met 1-0 te sterk was voor SDC Putten. ONS Sneek speelde thuis gelijk tegen VV Goes: 1-1.
In een winderig Amsterdam was er in in het eerste half uur tussen de Ajax-amateurs en Harkemase Boys maar één grote kans. Gerald Postma van de Boys kon na veertien minuten scoren, maar hij schoot de bal via doelman Ruben Zandwijken over de goal. Na 33 minuten was Ajax dichtbij de openingstreffer toen Romano de Jong vanaf dertig meter de lat raakte. De eerste goal kwam echter op naam van de Friezen. Henny Bouius kon na een vrije trap van Bas van Wijnen raak schieten: 1-0. Daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal in de derde divisie op veertien doelpunten.

Stelpstra verdubbelt de score

Het eerste kansje kwam op naam van Robert Stelpstra. De aanvaller kopte na een corner van Mark Bruintjes op goal, maar keeper Zandwijken kon de bal nog net wegboksen. Even later kon de spits alsnog scoren, toen hij een voorzet van Postma hard binnenschoot: 2-0. In de slotfase kreeg Harkemase Boys nog een paar grote kansen, doordat Ajax grote ruimtes liet vallen. De Harkieten konden daar echter niet van profiteren en dus bleef het in Amsterdam 2-0 voor de Friezen.
Door de overwinning en een nederlaag van DVS '33 Ermelo tegen de koploper Sparta Nijkerk klimt Harkemase Boys naar de derde plaats in de derde divisie. De achterstand op nummer twee Odin '50 is twee punten.

Punt voor ONS Sneek

De Snekers namen het in eigen huis op tegen de nummer negen van de derde divisie, VV Goes. Al na acht minuten kwam ONS op voorsprong door een doelpunt van Sam Crowther: 1-0. Die stand bleef lang op het scorebord staan, maar na bijna een uur spelen kwam de ploeg uit Zeeland op gelijke hoogte. Het was Remon de Vlieger die op het randje van buitenspel raak kon schieten: 1-1. Dat was in Sneek ook meteen de eindstand.
ONS Sneek staat door het gelijkspel met twaalf punten op de zestiende plaats in de derde divisie. De Snekers moeten nog zeven punten goedmaken op nummer vijftien VV DOVO om directe degradatie naar de hoofdklasse te ontlopen.

VV Buitenpost komt dichterbij

De hekkensluiter van de hoofdklasse B nam het op sportpark De Swadde op tegen de nummer twaalf, SDC Putten. Net voor rust kwam de Friese ploeg op voorsprong door een doelpunt van Joran Olijve. Dat was ook meteen het enige doelpunt in Buitenpost, want in de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.
Ondanks de overwinning staat Buitenpost nog steeds op de laatste plaats in de competitie. De ploeg heeft tien punten uit negentien wedstrijden. De voorlaatste, Purmersteijn, heeft dertien punten.