'Help Pake en Beppe de fakânsje troch' trok 17.000 bezoekers

De Friese musea kijken terug op een goed bezochte negentiende editie van de actie 'Help Pake en Beppe de fakânsje troch' in de voorjaarsvakantie. Er deden dit jaar in Fryslân 42 instellingen aan mee. In totaal zijn er 17.000 bezoekers geweest, zo zegt de museumfederatie Fryslân. Die federatie doet de coördinatie en promotie van de actieweek.
Mevrouw Huizing tienduizendste bezoeker GIF © Omrop Fryslân
Heel druk was het bij Natuurmuseum Fryslân, er stonden op sommige momenten zelfs rijen bezoekers voor de deur. Door de expositie GIF stond de teller al na twee weken op tienduizend bezoekers, met 1.500 bezoekers per dag.
De komst van de tienduizendste bezoeker werd vrijdag groot gevierd. De familie mocht gratis naar binnen, en kreeg bloemen en cadeautjes uit de GIFt-shop. Mevrouw Huizing uit Drenthe was een dagje op stap met haar twee dochters en kleinkinderen.

1.500 bezoekers per dag

In de afgelopen twee weken was er veel drukte. Vorige week, de week dat het noorden van ons land vakantie had, kwamen meer dan 1.500 bezoekers per dag naar de expositie. Maar ook deze week kwamen veel mensen naar Leeuwarden toe. Er kwamen zelfs mensen uit België naar onze provincie om te expositie te bekijken.
In de tentoonstelling GIF zijn levende giftige slangen, spinnen, kikkers en schorpioenen te zien. Omdat het om levende dieren gaat, is er elke weer wat anders te zien. De expositie is tot en met 3 januari 2021 te zien. Rondom de expositie GIF zijn veel lezingen, excursies en andere activiteiten georganiseerd.