Persoon gewond bij schietincident Drachten; grote politieactie in Noord-Nederland

Bij een incident aan de Lavendelheide in Drachten is donderdagavond minstens een persoon gewond geraakt. Een verdachte werd bij zijn aanhouding door de politie in zijn voet geschoten. De aanhouding vond plaats in het kader van een grote politie-actie in het noorden van Nederland.
© Pro News
Er zijn donderdag invallen gedaan in zeventien panden in onder andere Leeuwarden, Oosterwolde, Drachten en Groningen. Daarbij heeft de politie tien mensen aangehouden. Omdat de politie de gebouwen goed wil onderzoeken, en dat in het donker niet goed kan, worden ze van donderdag op vrijdag door de politie bewaakt.

Actie in Drachten

De actie in Drachten vond plaats bij het Van der Valk hotel aan de Lavendelheide. De politie is met verschillende eenheden, waaronder een arrestatieteam, ter plaatse. Ook is er een ambulance en een mobiel medisch team aanwezig. De politie heeft een groot gebied afgezet.
Een woordvoerder van de politie kon donderdagavond niets zeggen over de aanleiding van de schietpartij. Wel zegt de politie dat de aanhouding gedaan als onderdeel van een onderzoek van de recherche. De technische afdeling van de politie doet onderzoek op locatie.