Marit Bouwmeester blijft aan kop op WK Laser Radial

Marit Bouwmeester heeft haar koppositie behouden na een uitdagende wedstrijd in de baai van Melbourne op het WK Laser Radial. Haar resultaten waren echter wel wisselend: een 1e, 24e en 10e plaats. Maar omdat de resultaten over het hele veld ook erg uiteen liepen, blijft ze bovenaan staan.
Marit Bouwmeester © Topzeilen
Bouwmeester staat 24 punten voor op de nummer twee, Line Flem Host uit Noorwegen. Zij begint dus met een voorsprong op de laatste wedstrijddag van het WK Laser Radial. "Vandaag hadden we erg variërende omstandigheden. Dat zorgde voor moeilijke races en daardoor ook wisselende resultaten in het veld", aldus Bouwmeester. "Ook ik had een lastige dag met een aantal ongelukkige beslissingen. De eerste race heb ik dominant gevaren en gewonnen, maar in race twee en drie had ik wel wat meer moeite. Maar we hebben gestreden om de schade zoveel mogelijk te beperken."
Mirthe Akkerman uit Akkrum blijft met een 9e, 35e en 12e plaats op de 19e plek in de ranglijst.
Vrijdag zijn de laatste drie races. Daar wordt minder wind verwacht. De grote voorsprong van Bouwmeester kan na de tiende van twaalf races nog wel slinken. Vanaf die race geldt een tweede aftrekresultaat.