Vijftien tips in zaak-Koarnjum

De politie heeft tot dusver vijftien tips gekregen in het onderzoek naar de dood van de 55-jarige Karin Grijpstra uit Koarnjum. Ze werd zondagochtend gevonden in een sloot vlakbij haar woning. Op grond van het letsel gaat de politie ervan uit dat de vrouw om het leven is gebracht.
Fiiftjin tips yn saak-Koarnjum
De politie staat voor een raadsel en vraagt hulp van een ieder die iets gezien heeft. Zo is er een oproep geweest bij Omrop Fryslân en in het programma Opsporing Verzocht.
Een speciaal drone-team van de politie is woensdag ingezet in Koarnjum. De specialisten zijn door het rechercheteam gevraagd luchtfoto's te maken van de plaats delict en het gebied eromheen. De politie heeft ondertussen met de familie, vrienden en dorpsgenoten van het slachtoffer gesproken. Het Team Grootschalige Opsporing is echter nog lang niet klaar.
De sleatswâl oan De Wier op it plak dêr't de frou fûn waard © Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
Dorpsbelang Jelsum-Koarnjum roept een ieder op om alert te zijn. Voorzitter Jaap Keizer vraagt alle inwoners of ze zich willen aanmelden bij de buurtpreventie-app. "Als er dan iets vreemds te zien is, kunnen we meteen de politie waarschuwen."
Volgens Keizer zijn de dorpsgenoten aangeslagen en op zoek naar antwoorden. "Het is te hopen dat de zaak snel tot een oplossing komt. Voor het dorp, maar vooral voor de nabestaanden."