'Wedstriid fan de Wike' is WK allround en sprint

Lukt het Sven Kramer om voor de tiende keer wereldkampioen allround te worden? Het is de grote vraag aan de vooravond van het WK allround en sprint, dat vrijdag begint in het Noordse Hamar. Het toernooi duurt tot en met zondag en de Friese schaatsers zijn goed vertegenwoordigd. Het is daarom de 'Wedstriid van de Wike'.
Naast Kramer doen ook Antoinette de Jong, Ireen Wüst (beiden allround) en Letitia de Jong (sprint) mee. Vrijdag en zaterdag is het sprinttoernooi, en zaterdag en zondag het allroundtoernooi.
De ogen zullen zijn gericht op Kramer en zijn ploeggenoot en concurrent Patrick Roest. "Die laatste reed op het WK afstanden vorige week zwaar teleurstellend, dus misschien geeft dat Kramer nog wel meer moed", vertelt sportverslaggever Andor Faber. "Daarnaast moet je ook Antoinette de Jong niet uitvlakken, ze heeft tot nu toe een zwaar teleurstellend seizoen maar zou het in Hamar zomaar eens heel goed kunnen afsluiten."
Omrop Fryslân is er in Noorwegen bij en besteedt op radio, tv en online ruim aandacht aan het WK allround en sprint.
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.