Epke Zonderland stapje dichterbij Olympische Spelen

Epke Zonderland heeft tijdens de wereldbeker in de Australische stad Melbourne goud gewonnen op het onderdeel rekstok. Daarmee is de Friese turner weer een stap dichterbij deelname aan de Olympische Spelen in Japan.
De reactie van Epke Zonderland bij de NOS:
Epke Zonderland by NOS
Zonderland heeft nu drie overwinningen behaald op wereldbekerwedstrijden, evenveel als zijn grootste concurrent Miyachi uit Japan. Om te bepalen wie naar de Olympische Spelen mag, worden de scores bij elkaar opgeteld.
Epke Zonderland yn Melbourne © ANP
Epke Zonderland yn aksje yn Melbourne.
Epke Zonderland staat nu op 44,399 punten en de Japanner op 43,966. De Fries staat voor met nog twee wereldbekers te gaan.
De Japanse tegenstander viel tijdens de finale rekstok in Melbourne en werd vijfde. De twee wereldbekers die nog volgen zijn op 14 en 15 maart in Baku in Azerbeidzjan en op 20 en 21 maart in Doha in Qatar.
Zonderlands grootste concurrent Miyachi heeft laten weten dat hij de strijd opgeeft en de eerstvolgende wedstrijden niet meer in actie zal komen. Het kamp-Zonderland laat aan de NOS weten dat er nog geen officiële bevestiging is van de Japanse turnbond. Zolang die er nog niet is, gaan ze ervan uit dat Miyachi aan de laatste twee wereldbekers zal deelnemen.
De Japanner Miyachi komt ten val.