VC Sneek verliest met 3-0 van Apollo 8

De volleyballers van VC Sneek hebben het er zaterdagavond niet goed van afgebracht in de eerste play-offwedstrijd tegen Apollo 8. In de Sneker sporthal werd het 0-3, met setstanden van 17-25, 24-26 en 15-25.
© VC Sneek
Aan het begin van de eerste set gingen de Friezen en de Twentenaren nog gelijk op. VC Sneek bouwde dat nog kort even uit tot een voorstand: 10-7. Maar de Snekers slaagden er echter niet in om dat vol te houden. Apollo stond aan het eind van de eerste set alweer voor met 17-25.
In de tweede set leek het de Snekers voor de wind te gaan en kwamen ze even op voorsprong. Daar lieten de Twentenaren het niet bij zitten. Zij scoorden flink wat meer punten dan de Friese volleybalsters en wonnen de tweede set met 24-26.
Ook in de derde set kwam VC Sneek niet goed uit de verf. Apollo begon die set onmiddellijk met een voorsprong. Het lukte de Snekers nog om een paar punten te scoren, maar winst zat er al niet meer in. Het werd 15-25 en daarmee 0-3.
VC Sneek komt daarmee op de vierde plek te staan in de kampioenspoule. De ploeg komt zaterdag 29 februari weer in actie. Dan nemen ze het op tegen Fast uit Gennep.