Op & Ut: Grote uitvinder Nikola Tesla in de spotlights

Elke zaterdag zijn in het programma Op & Ut interessante zaken te horen en zien op radio en tv. In de uitzending van deze week krijgt presentator Douwe Heeringa bezoek van toneelclub Akkrumer Dreamteater en vertelt leerling Gélina Hoogsteen van het Friesland College over een expositie met werk van uitvinder Nikola Tesla.
Nikola Tesla

Nikola Tesla

Hij wordt de grootste uitvinder van de wereld genoemd: Nikola Tesla. Hij heeft onder andere wisselgelijkstroom uitgevonden, waardoor onze elektrische apparaten van stroom kunnen worden voorzien. In Leeuwarden is een expositie te zien met werk van Tesla. Leerlingen van het Friesland College hebben daaraan meegewerkt.
Toaniel Akkrum

Fries toneel in Akkrum

Het Akkrumer Dreamteater komt met een nieuwe productie. Het toneelstuk 'Doazen' is het vervolg op hun stuk 'Mutsen'. Het gaat over wat zes zusjes allemaal bezighoudt. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, dus is er onderling veel gedoe.
Piet en Klaas

Piet Paulusma en Klaas Piekstra

In de tuinrubriek vertelt Klaas onder andere over de kievitsbloem. Het plantje lijkt op een kievitsei. Piet Paulusma praat ons bij over het onstuimige weer. De bovenlucht is koud. Dat betekent dat de buien bij depressies fel kunnen zijn.