Kattenopvang Bastet in de problemen door te veel gedoneerd kattenvoer

Kattenopvang Basted in Munnekezijl zit met een luxeprobleem. De afgelopen maanden is er zoveel kattenvoer gedoneerd, dat eigenaar Wendie Hol er geen ruimte meer voor heeft. Een steenmarter kon er bij komen. Die heeft een deel van het voer opgegeten en met de hulp van muizen en ratten een ravage aangericht.
Katte-opfang Bastet
Hol heeft een kleine zeecontainer gehuurd voor veertig euro in de maand, maar dat is veel geld voor de opvang en een groot deel van het voer past er niet eens meer bij. Bastet wil nu een eigen zeecontainer kopen, maar heeft daar geld voor nodig.
Normaal is de opvang blij met alle donaties in de vorm van kattenvoer. "Dat is een van de grootste kostenposten, dus al het kattenvoer is welkom", legt Hol uit. Maar door puur toeval is er nu heel veel tegelijk gekomen. "Normaal zijn we blij als we de kasten van top tot teen vol hebben, maar laatst kregen we een donatie van maar liefst dertien pallets vol!"
© Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
En zelfs donderdag, terwijl de rommel van de steenmarter nog moet worden opgeruimd, krijgt Hol weer een telefoontje over een donatie van twee pallets voer. "Het is echt een luxeprobleem. We zijn heel blij met alle donaties en zullen het ook nooit afslaan. Maar we hebben er nauwelijks nog ruimte voor."
De schuur waar het voer eerst in lag, wordt nu langzaamaan leeggehaald en schoongemaakt. Het gebouwtje was al toe aan een opknapbeurt, maar door alle gaten die de steenmarter, ratten en muizen gemaakt hebben, moet het nu helemaal worden aangepakt.
© Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
De zeecontainer die gehuurd is, staat tot aan de nok gevuld en een stacaravan naast de container staat nu zelfs tot boven de ramen vol met pakken kattenbrokken. De stacaravan moet binnenkort weg, dus een permanente oplossing is hard nodig.
Er wordt nu gezocht naar een grote zeecontainer om van iemand over te kunnen kopen, maar met de vervoerskosten ben je al snel zo'n duizend euro kwijt. Dat geld heeft Bastet niet, dus doet Hol een oproep: "Als iemand ons kan helpen aan geld of ergens een zeecontainer heeft waar niks mee gebeurt, dan horen we dat graag!"