VIDEO: IepenUP live: onderwaterwereld

In het Fries Museum is sinds deze week een expositie te zien over de zee en de onderwaterwereld. Al eeuwenlang wordt de mens tot de zee aangetrokken. De zee roept een uniek gevoel op van tijdloosheid en verbondenheid. De zee kan mild en kleurloos zijn, maar ook wreed en heftig. In Other.Worldly proberen ruim twintig kunstenaars de onderwaterwereld te doorgronden.
In deze aflevering van IepenUP live praten we met kunstenaars over de nieuwe tentoonstelling in het Fries Museum over water en de zee.
Bert Looper van Tresoar vertelt over de geschiedenis van water in de Friese taal en kunstenaar en muzikant Tristan Visser laat horen hoe hij in Groenland met walvissen muziek maakt.
Verder laat dichterscollectief Rixt horen en zien hoe belangrijke plaats het water in de Friese poëzie heeft.
Oud-visser Doeke van der Zee komt ook langs om te vertellen over hoe het is om op zee te zijn. Te zien is een fragment van de korte film 'Bûtendyk' die de eerste prijs won voor beste amateurfilm op het Noordelijk Filmfestival.
IepenUP live wordt iedere woensdag uitgezonden uit Neushoorn in Leeuwarden. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis. De uitzending is vanaf 20:00 uur te volgen via de livestream op de Facebookpagina's van IepenUP en Omrop Fryslân, Omropfryslan.nl en Omrop-app.