Wereldbeker van Epke is 'Wedstriid fan de Wike'

Het is erop of eronder voor Epke Zonderland de komende maanden. De turner moet zich namelijk nog zien te plaatsen voor de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio. Komend weekend staat de eerste belangrijke wereldbeker op het programma in het Australische Melbourne. Het is de 'Wedstriid fan de Wike'.
Naast de wereldbeker in Melbourne moet Epke over een maand ook nog turnen in Bakoe in Azerbeidzjan en een week later in Doha in Qatar. Dat zijn de resterende wedstrijden waar de rekstokspecialist zich in moet laten zien. In de wereldbekerstand staat hij op gelijke hoogte met de Japanner Hidetaka Miyachi.
"Epke moet nog één wereldbeker winnen, dan heeft hij het maximale aantal punten in de wereldbeker", zegt sportverslaggever Andor Faber. "Datzelfde geldt voor Miyachi. Als ze beiden nog één winnen, gaat het erom wie de oefening met de hoogste score heeft. En dus moet Epke eigenlijk winnen met een topoefening."
Vrijdag komt Epke in Melbourne in actie in de kwalificatie en zondag zou dan de finale zijn van de rekstok.
In de 'Wedstriid fan de Wike' staat iedere week op Omrop Fryslân radio, televisie en online ene bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop ernaartoe extra aandacht gegeven aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de Wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting die je terug kunt kijken.