Jorrit Bergsma na wereldtitel op massastart: "Dit maakt heel veel goed"

"Deze titel maakt veel goed." Dat zei schaatser Jorrit Bergsma maandagochtend als reactie op zijn wereldtitel op de massastart in Salt Lake City. "Hier ben ik ontzettend blij mee. Helemaal na de teleurstelling op mijn individuele afstanden en het verlies van mijn titel op de 10 kilometer."
© ANP Foto
Bergsma was de regerend wereldkampioen op de 10 kilometer, maar moest die titel afstaan aan de Canadees Graeme Fish. Bergsma eindigde teleurstellend als vierde. En dat kwam hard aan, geeft de schaatser uit Oldeboorn toe. "Het doet pijn dat ik niet eens het podium haal op mijn favoriete afstand."
Helemaal kapot
Bergsma kijkt met een tevreden gevoel terug op de massastart. "Ik houd van een zware koers." Daarmee doelt hij op het feit dat hij een kopgroep van vier schaatsers moest achterhalen. "Over het algemeen heb ik een iets betere conditie dan deze mannen. Dat bleek ook wel toen ik bij de kopgroep kon aansluiten. Die jongens waren al helemaal kapot."

Sloperskoers

In de slotfase sloeg Bergsma zijn slag. Met een geweldige sprint pakt hij oppermachtig de wereldtitel. "Het liep perfect voor mij, want op deze manier kan ik mijn wedstrijden winnen. Ik houd wel van een sloperskoers."
De schaatser uit Oldeboorn kreeg veel felicitaties voor zijn eerste wereldtitel op de massastart. "Dat is altijd erg fijn, dat mensen zo meeleven. Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk toch nog naar huis ben gegaan met een mooie medaille."
Jorrit Bergsma over zijn wereldtitel op de massastart