SC Heerenveen moet mentale dreun verwerken: "Iedereen was down"

Na het verlies in de kwartfinale van de beker tegen Feyenoord, moet Heerenveen de batterij weer opladen voor de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Die wedstrijd is zondag en begint om 12.15 uur.
Trainer Johnny Jansen:
Johnny Jansen
Het verlies kwam hard aan, zegt trainer Johnny Jansen. Zijn spelers hebben er een behoorlijke mentale tik van gekregen. "Wij hebben echt het gevoel gehad dat er meer te halen was. Daar hebben we wel last van."
"Het was vrijdag rustig in de kleedkamer. Als je gewonnen hebt, dan heeft iedereen het haar in de plooi, nu was iedereen down. Het oogt allemaal vermoeid. Als je wint hangt er toch een andere sfeer."

Winst is noodzaak

Heerenveen heeft al zes wedstrijden op rij niet meer gewonnen en staat nu op de tiende plaats. Met het oog op de play-offs is een overwinning op Vitesse noodzaak om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Maar winnen van Vitesse wordt volgens Jansen geen makkelijke opgave. "Matavz is een goede spits en ze hebben een aantal goede spelers om hem heen. Dus het wordt zondag een lastige wedstrijd."
Vitesse zal zeker willen voetballen en dat geeft ons weer de ruimte om te kunnen counteren of om zelf aan het voetballen te komen.
Johnny Jansen
Toch is de verwachting dat er tegen Vitesse, dat deze week na verlies tegen Ajax ook uit het bekertoernooi raakte, voor Heerenveen meer ruimte zal zijn om te voetballen dan in de laatste competitiewedstrijd tegen VVV. "Vitesse zal zeker willen voetballen en dat geeft ons weer de ruimte om te kunnen counteren of om zelf aan het voetballen te komen. Dat zijn onze specifieke kwaliteiten. Dus ik hoop dat er veel ruimte en mogelijkheden zullen ontstaan", zo zegt Jansen.

Opstelling nog niet zeker

Jansen kon nog niets zeggen over de opstelling tegen Vitesse, dat hangt vooral af van het herstel. "We hebben wel jongens met wat kleine pijntjes, morgen gaan we kijken hoe ze er echt op staan en vanuit daar bepalen we de opstelling." Daniel Høegh (enkel), Jan Ras en Warner Hahn zijn al langer uit de roulatie en zijn er niet bij.
De wedstrijd start zondagmiddag om 12.15 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer.