Friestalige Kamervragen Van der Molen niet geaccepteerd

De Tweede Kamer accepteert de vragen in het Fries van CDA-Kamerlid Harry van der Molen niet. Hij wilde Hij wilde zijn zorgen over de ontwikkeling van de taal in het Fries aan minister Van Engelshoven uiten.
Harry van der Molen © ANP
Minister Van Engelshoven is druk bezig om meer studenten op de opleidingen Nederlands te krijgen. Van der Molen wil daarnaast ook aandacht voor de opleidingen Fries. "Ik vind het passend om het dan ook in het Fries te doen."
Maar dat kan dus niet, schrijft hij op Twitter. "Dat valt nog niet mee. De Kamer accepteert geen vragen in het Fries. Dus nu maar een Nederlandse vertaling aan de tekst toegevoegd, tussen haakjes. Eens zien of dat nog op bezwaren stuit. Hoop het niet."

In het Fries met de Rijksoverheid praten

Als het aan Van der Molen ligt moeten mensen in het Fries met de Rijksoverheid kunnen communiceren. "Het zou mooi zijn dat de Rijksoverheid daar - ook al is het geen plicht - een mouw aan wil passen," zegt hij. "De provincie Fryslân vragen om een Nederlandstalige reactie in het Fries te vertalen is een kleine moeite."