Cambuur raakt Maulun kwijt op laatste training

SC Cambuur kan vrijdag tegen Almere City niet beschikken over Robin Maulun. De middenvelder raakte donderdag op de laatste training geblesseerd en werd naar de zijkant gedragen.
Trainer Henk de Jong
Trainer Henk de Jong weet nog niet wie zijn vervanger wordt. Omdat het op het laatste moment van de training gebeurde, moet hij nog in overleg met zijn assistenten. "Zonde, want Robin is op dit moment fantastisch. Zijn enkel klapte dubbel in een duel met Kellian van der Kaap. Maar, ik heb er nog niet eens over kunnen nadenken, want het is net gebeurd", vertelt De Jong.
De spoeling is sowieso al dun in de middelste linie, want ook Jamie Jacobs en Stanley Akoy zijn niet inzetbaar vanwege een blessure. Daar staat tegenover dat aanvaller Issa Kallon terugkeert bij de selectie. Hij zit tegen Almere City op de bank. De Jong: "Als ik hem in de basis laat beginnen, dan is de kans groot dat hij weer last krijgt en dat willen we eigenlijk voorkomen."
© Orange Pictures

Schmidt voor Van Ewijk

In de verdediging krijgt Doke Schmidt weer een basisplaats. Dat betekent dat Milan van Ewijk op de bank zit. Hij maakte vorige week zijn basisdebuut, maar wordt nu uit voorzorg aan de kant gehouden. Hij heeft bij technische staf aangegeven zich niet helemaal fit te voelen, vertelt De Jong: "De andere manier van trainen en voetballen heeft een groot beslag op hem gelegen, heeft hij bij ons aangegeven. Daar heeft hij fysiek last van." In de verdediging ontbreekt ook ook de al langer geblesseerde Sven Nieuwpoort.
Giovanni Korte

Terug van een blessure

Giovanni Korte mag hem sinds vorige week ook weer een echte voetballer noemen. Half oktober raakte de aanvaller geblesseerd aan zijn enkel. Vorige week tegen MVV maakte hij zijn rentree als invaller. "Dat was heel fijn, daar heb ik voor gerevalideerd. Het was een lange revalidatie van vierenhalve maand. Ik ben super blij dat ik er weer ben." Korte wil hem laten zien, want naar eigen zeggen is dat in het begin van het seizoen niet gelukt. "Ik heb de eerste vijf, zes wedstrijden gespeeld en eerlijk gezegd heb ik niet het niveau gehaald dat ik kan."
Het wordt alleen wel een opgave voor Korte om hemzelf weer in de basis te spelen, want Cambuur heeft met Jarchinio Antonia, Issa Kallon, Ragnar Oratmangoen, Mitchell Paulussen heel veel buitenspelers. En die doen het goed, ziet Korte. "Ik ben hartstikke blij voor die jongens, dat meen ik echt. Dus het ligt aan mij hé? Wat ik zelf laat zien."
De wedstrijd tussen Almere City en SC Cambuur is vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Vanuit Almere verzorgt verslaggever Andor Faber het commentaar. Zaterdag is er in het Cambuur Journaal een uitgebreide samenvatting terug te zien.