Rentree van Sjinkie Knegt is 'Wedstriid fan de Wike'

De ontknoping van het shorttrackseizoen komt eraan. Eerst nog de wereldbekerfinale en dan in maart is het wereldkampioenschap. Maar, eerst dus de wereldbekerfinale in eigen land. Dordrecht is aankomend weekeinde het toneel ervan en dat het bijzonder wordt, is zeker. Sjinkie Knegt maakt namelijk zijn rentree. Het is de 'Wedstriid fan de Wike'.
Knegt zal in Dordrecht de 1000 en de 1500 meter schaatsen en komt ook in actie op de relay. Het is voor het eerst sinds meer dan vierhonderd dagen dat hij weer een officiële wedstrijd rijdt. "En hoe mooi is dat, om dat in eigen land te doen voor een uitverkocht huis in Dordrecht?", zegt sportverslaggever Andor Faber. "Alle ogen zullen komend weekeinde op Sjinkie gericht zijn."

Suzanne Schulting

Maar, dat is natuurlijk niet het enige. Want Suzanne Schulting kan komend weekeinde twee wereldbekerklassementen winnen: op de 1000 en de 1500 meter staat ze bovenaan. Ook op de relay zal Nederland voor eigen publiek wat willen laten zien.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de Wike' staat iedere week op Omrop Fryslân radio, televisie en online ene bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop ernaartoe extra aandacht gegeven aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de Wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting die je terug kunt kijken.