Kleurloos LDODK verliest noordelijke derby van DOS'46

De korfballers van LDODK hebben zaterdagavond de noordelijke derby van DOS'46 verloren. De Friezen speelden een kleurloos duel in de Korfbal League en verloren in Nijeveen met 24-18 van DOS'46.
Noardlike derby; DOS'46 - LDODK kwoot
De thuisploeg stond vanaf de eerste minuten op voorsprong. Er was te snel balverlies voor LDODK in de beginfase, waardoor DOS kon uitlopen naar 7-3. Tot de pauze bleef het spel hetzelfde; DOS'46 vond eenvoudiger de korf, terwijl de Friezen met moeite doelpunten maakten.

DOS'46 blijft scoren

In de tweede helft bleef het verschil groot. LDODK had de 15-13 kunnen maken, maar knoeide. De tegenstanders uit Nijeveen liepen daarna uit naar 18-12. Bij LDODK wilde het allemaal niet. Zo miste Friso Boode bijvoorbeeld nog een strafworp om het verschil wat kleiner te maken.
Na ruim elf minuten in de tweede helft had LDODK nog steeds niet gescoord. Dat doelpunt kwam er even later wel, maar het verschil met DOS'46 was al veel te groot: 20-13. In de slotfase scoorde LDODK nog wel enkele keren, maar de overwinning ging uiteindelijk met 24-18 naar de thuisploeg.

Middenmoot

Door het verlies van LDODK zakt de ploeg naar de middenmoot van de Korfbal League. Om de play-offs te halen, moeten de Friese korfballers bij de eerste vier eindigen.
© LDODK.nl
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.