Dug-outs in Waadhoeke straks van kunststof

De gemeente Waadhoeke laat alle stenen dug-outs voor kunststof exemplaren vervangen. Van de 50 dug-outs zijn er nog 16 van steen met een dak van gewapend beton. Aanleiding is het dug-outdrama in 2014 bij de voetbalvereniging in Twijzel. Het dat van de stenen dug-out stortte toen in. Een meisje kwam hierbij om het leven. Waashoeke wol nu dus af van alle stenen dug-outs.
Dug-out © ANP
Wethouder Caroline de Pee: "We hebben onderzoek laten doen wat de vereniging in Sint Annaparochie vroeg zich af: is onze dug-out nog wel veilig? We hebben die laten zoeken, en de anderen ook. Ze staan niet op instorten, maar we willen geen risico lopen. Het is sowieso goed om ze te laten vervangen, want de andere 34 dug-outs in de gemeente zijn al van kunststof."
Alle 16 dug-outs worden weggehaald. "Of ze alle 16 weer terugkomen weet ik niet. Sommige velden hebben misschien wat veel, maar dat gaan we bekijken. Volgende week gaan we er met een aannemer langs, dan wordt er een planning gemaakt. De verenigingen zijn ook op de hoogte."
Er is al eens eerder een inspectie geweest. "We hebben na het drama in Twijzel ook een inspectie gedaan, toen bleek er ook niets aan de hand. Misschien nemen we een voorzorgsmaatregel die nog niet nodig is, maar met het incident in het achterhoofd willen we geen risico nemen."
Wethouder Caroline de Pee over de dug-outs