Op & Ut: Hindeloopen terug in de tijd en velduil Romke vliegt de wereld over

Deze zaterdag gaat Op & Ut een stukje terug in de tijd. In Hindeloopen is er een voorstelling over het winterse leven in de 18e eeuw en het Warnser Bach Ensemble viert haar 20-jarig jubileum.

Winterse voorstelling in Hindeloopen

De vereniging Aald Hielpen gaat zondag terug naar de 18e eeuw met de voorstelling Winter in Hindeloopen. Een optreden met zang, dans en toneel.
Aald Hielpen

Warners Bach Ensemble viert feest

Het Warnser Bach Ensemble presenteert zaterdag 8 en zondag 9 februari twee jubileumconcerten in Bolsward en Heerenveen. Het programma bestaat onder anderen uit een vertolking van het Magnificat van Johann Sebastian Bach en een speciaal jubileumlied met kinderkoor.
Warnser Bach Ensemble

Friese velduil vliegt ver weg

In de Natuurrubriek van Johan de Jong het verhaal van velduil Romke die opduikt in een land waar je de vogel niet snel zou verwachten. Ook praat hij ons bij over de opvallendste resultaten van de Nationale Tuinvogeltelling.
Natuerrubyrk

De tuintips van Klaas Piekstra

Tuinman Klaas Piekstra praat ons vandaag bij over het ontwerpen van je tuin. De maand februari is een prima moment om plannen te maken voor het verbouwen van je tuin. Bijvoorbeeld als je van plan bent om je terras aan te pakken.
Klaas Piekstra 1 febrewaris 2020

Valentijnsconcert

Muzikant Wiebe Kaspers geeft met zijn band een Valentijnsconcert, op 14 februari in de kerk van Jorwert.
Wiebe Kaspers

Anne Tsjerkstra

Hij reed drie keer de Elfstedentocht en exposeert nu 24 portretten in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek met winnaars van de Tocht der Tochten.
Anne Tsjerkstra