Robert Mühren: "Dit was de mooiste goal uit mijn carrière denk ik"

Sportclub Cambuur deed vrijdagavond goede zaken door de overwinning op NEC. De Leeuwarders wonnen met 2-0 en blijven daardoor koploper in de eerste divisie. Trainer Henk de Jong was dan ook heel blij met de overwinning. "Bijna niemand wint hier, NEC is gewoon een lastige ploeg."
Robert Mühren nei de winst op NEC
De grote man aan de kant van Cambuur was spits Robert Mühren. Zijn tweede doelpunt was het mooist, vond de spits zelf ook. "Dit is denk ik de mooiste goal uit mijn carrière. En hij was belangrijk. Al hadden we het iets makkelijker dan ik vooraf gedacht had."

'Nu verzilveren volgende week'

De 1-0 was eenbevrijding voor de aanvaller uit Volendam: "Daarna moeten zij komen, en dan krijgen wij ruimte in de omschakeling. En als de 2-0 dan op zo'n manier erin mag gaan, is dat genieten."
Door de overwinning lijkt het erop dat Cambuur de goeie vorm weer te pakken heeft. "Absoluut waar. Na twee nederlagen hebben we vorige week de draad opgepakt. Nu moeten we het verzilveren volgende week."
Henk de Jong nei de winst op NEC
"Wat een knappe overwinning, maar wel honderd procent terecht." Het mag duidelijk zijn, trainer Henk de Jong is heel blij met de overwinning van zijn Cambuur. "We hadden het goed onder controle, maar we moesten er bij hun wel doorheen spelen. In de pauze heb ik het gezegd, we moeten blijven doen wat we doen. Dan komt de goal vanzelf."

'Deze overwinning een vervolg geven'

De Jong zag dat Cambuur in de tweede helft twee keer scoorde. Twee keer was het spits Robert Mühren die de goal maakte. Vooral de 2-0 was een wereldgoal. "Tegen Robert zei ik, hij komt straks een keer voor je voeten. En dan maak je hem. Maar dat hij zo'n wereldgoal zou maken, had ik niet gedacht. Geweldig."
Pas bij de 2-0 kon Henk de Jong ontspannen op de bank. "Afgelopen week stond NEC 1-3 achter, en dan wordt het 3-3. Maar niet normaal hoe Robert dan de 200 maakt. Dit zijn moeilijke wedstrijden, en nu moeten we heel scherp zijn. Dit moeten we een vervolg geven."

Van Ewijk naar Cambuur

Eén van de nieuwe aanwinsten van Cambuur is Milan van Ewijk,

gehuurd wordt van ADO Den Haag. "Vorig jaar was er ook al belangstelling van Cambuur. Daar was ik toen al gecharmeerd van, maar uiteindelijk koos ik toen voor ADO. Nu ben ik blij om bij Cambuur te spelen. Ik heb er zin in, en hoop dat ik ze aan het kampioenschap kan helpen."
Milan van Ewijk nei de oerwinning tsjin NEC
Van Ewijk is in rechtsback, en werd gehaal omdat Jordy van Deelen erg geblesseerd is. "Ik wil gewoon vlammen. Spelen voor de koploper in de eerste divisie is wat anders dan onderin in de eredivisie met ADO. Hier zit wat meer vreugde in het spel en ik hoop dat het ons zal lukken kampioen te worden."
De verdediger is blij dat Cambuur goed voetbalt. "Maar wat me is opgevallen is dat ze ook vechtvoetbal kunnen spelen zoals vanavond. Ik ben van alle markten thuis, dus ook als het daarop aankomt ga ik er in mee."