'Kleine pijntjes' bij SC Heerenveen voor duel met lastig Fortuna Sittard

Het is nog niet duidelijk welke spelers zondag bij SC Heerenveen aan de aftrap zullen staan tegen Fortuna Sittard. Er zijn wat kleine 'pijntjes' in de selectie van Johny Jansen. Zaterdag hakt de trainer de knoop door over zijn opstelling.
Trainer Johnny Jansen
"Er zijn wel wat kleine pijntjes, dus ik kan de opstelling nog niet prijsgeven. Maar, ik verwacht dat er geen grote verrassingen zullen zijn", vertelt Jansen, die dezelfde elf spelers opstelt als tegen AZ, wanneer alle spelers inzetbaar zijn. In de competitie wacht SC Heerenveen nog altijd op de eerste overwinning van 2020. Duels met Feyenoord en AZ gingen verloren. Jansen: Jansen: "Tuurlijk maak je je daar druk om. Dat zijn ook tegenstanders waarvan je kan verliezen, alleen ik heb daar nog steeds een gevoel bij dat er meer in had gezeten."

Fortuna lastige tegenstander

Verdedigend zal het beter moeten tegen Fortuna Sittard zondag, want de spelers van Heerenveen gaven de goals de laatste twee competitieduels makkelijk weg. Bovendien moet Heerenveen aan de bak, omdat Fortuna volgens Jansen een gevaarlijke ploeg heeft. "Het is gewoon een lastige tegenstander om tegen te voetballen." En dan helpt het veld in het Fortuna Sittard-Stadion ook niet mee. Dat is erg slecht. "Daar hebben we wel met elkaar over gesproken", vertelt Jansen. "We moeten niet in de eigen zestien blijven voetballen en de bal terugspelen op de keeper. Daar zullen we zeker rekening mee houden."
Bij SC Heerenveen ontbreekt Daniel Hoegh vanwege een blessure.
Arjen van der Heide

Wachten op een kans

De laatste keer dat talent Arjen van der Heide minuten maakte in de eredivisie was tegen Fortuna Sittard, eind augustus. Heerenveen haalde afgelopen zomer met Anders Dreyer een andere buitenspeler, waarmee de kansen op minuten voor Van der Heide kleiner is geworden. De laatste keer was dus vijf maanden geleden: "Het is al een tijd geleden, maar ik heb geduld en wacht tot de kans weer komt. Dan zal ik er weer staan."
Arjen van der Heide eerder dit seizoen tegen Fortuna Sittard © Orange Pictures
Dreyer is intussen geen speler meer van SC Heerenveen en dus gaat Van der Heide weer een plaats omhoog in de rangorder. Bovendien voelt de Heerenveenster zich weer beter. "Ik had na mijn invalbeurten een wat mindere periode, vond ikzelf, maar sinds het trainingskamp heb ik de lijn omhoog weer te pakken. Op de training gaat gaat het ook goed, dus ik denk dat meer speeltijd er wel aan zit te komen."
Mogelijk kan Van der Heide dus weer invallen tegen Fotuna Sittard. Hij weet in ieder geval wat Heerenveen niet moet doen: "Als wij ze laten voetballen, kunnen ze heel goed voetballen. We moeten ervoor zorgen dat we dat niet doen, en dan zijn we zeker beter."
De wedstrijd tussen SC Heerenveen en Fortuna Sittard begint zondagmiddag om 14.30 uur. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar vanuit Sittard en dat is allemaal live te volgen in het radioprogramma 'Snein yn Fryslân'.