Studenten Friesland College maken auto's klaar voor projectreis naar West-Afrika

Drie opgeknapte auto's en een lange rit van 7500 kilometer door acht landen met Gambia en Senegal als einddoel. Zes studenten en twee docenten van het Friesland College gaan dat avontuur aan. In de West-Afrikaanse landen helpen ze mee aan het onderwijs.
Komende zondag om acht uur vertrekt de karavaan naar België, Frankrijk, Spanje, Marokko, de Sahara en uiteindelijk dus in Senegal en Gambia. Daar werken de studenten zeven weken lang aan verschillende projecten. Ze geven les en helpen met de opbouw van een leslokaal. Het zijn studenten van de opleidingen Engineering en Specialist Mobiele Techniek.

Militaire begeleiding

Het valt onder het landelijke project Go For Africa. Uit andere delen van Nederland komen nog dertien andere teams. In Mauritanië komen alle teams bij elkaar, waarna ze onder militaire begeleiding doorreizen naar Gambia en Senegal.
De voorbereidingen zijn al een jaar bezig. Deze week wordt de laatste hand aan de voorbereidingen gelegd in de werkplaats in Heerenveen. De auto's blijven na de zeven projectweken achter in Afrika, want de studenten gaan met het vliegtuig terug.
Verslaggever Willem de Vries keek bij de werkplaats