Manon Kamminga zevende in Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

Manon Kamminga is zevende geworden bij de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. Daarmee is ze de beste Friezin. De overwinning ging naar Laura van Ramshorst.
© ANP
Frank Vreugdenhil heeft bij de mannen voor de tweede keer op rij de tocht gewonnen. Over een afstand van 200 kilometer bleef Vreugdenhil zijn concurrenten Chrispijn Ariëns en Jordy Harink voor. Marco van der Tuin (Leeuwarden) en Ronald Kruijer (Donkerbroek) zaten in de kopgroep. Zij kwamen als vijfde en zevende over de streep. Bart de Vries eindigde op de 22e plaats.

Vrouwen

De 25-jarige Laura van Ramshorst pakte de overwinning bij de vrouwen. Zij was al eerder met een groepje weggereden bij het peloton. Emma Engbers pakte het zilver op de Weissensee, voor Beau Wagemakers van de A6.nl-ploeg, fan Klasina Seinstra.

Manon Kamminga

De beste Friezinne was Manon Kamminga. Zij werd zevende en zat uiteindelijk een minuut achter Van Ramshorst. In datzelfde groepje van Kamminga kwamen ook andere Friezinnen als Merel Bosma, Aggie Walsma en Anne Tauber over de finish.