Stichting over Nij Hiddum-Houw: "Belangen burgers niet altijd bovenaan"

"Het was misschien wel wat hopen tegen de verwachtingen in, maar wij vinden het erg jammer dat de uitslag niet positief is uitgevallen." Dat zegt voorzitter Annemieke Reitsma van de stichting Hou Friesland Mooi, over de uitspraak van de Raad van State over het windpark Nij Hiddum-Houw.
© Omrop Fryslân
De Raad van State heeft woensdagochtend alle bezwaren tegen het windpark afgewezen. Daarmee is groen licht gegeven en kan het windpark bij Wons, Kornwerd en Zurich er definitief komen.

Bezwaren niet in behandeling genomen

De bezwaren van de omwonenden zijn niet in behandeling genomen, omdat ze volgens de Raad te ver van het windpark wonen, om er echt veel last van te hebben.
De stichting zag de uitspraak al niet helemaal positief tegemoet. "De champagne stond bij ons nog niet klaar", volgens Reitsma. "Maar wij hebben het er nu mee te doen. De afgelopen zeven jaar hebben wij alle kaarten ingezet. Maar we hebben het niet gewonnen en zullen ons er bij moeten neerleggen."

"Belangen burgers niet altijd bovenaan"

Hou Friesland Mooi heeft volgens de voorzitter geen steken laten vallen. "Wij hebben er alles aan gedaan, om de omgeving mee te nemen en om de politiek tot inzicht te brengen. Maar er zijn veel belangen. Wij hebben gezien dat de belangen van de burgers niet altijd bovenaan staan."
Voorzitter Annemieke Reitsma