Jens Odgaard is weer eerste spits bij SC Heerenveen

Na de slijtageslag in het bekerduel tegen Willem II richt SC Heerenveen het vizier nu weer op de competitie. "Dat we door zijn in de beker, geeft een enorme boost aan de groep. Ondanks alle vermoeidheid, is de vreugde heel erg belangrijk en daar krijg je dan ook weer energie van", zo zegt trainer Johnny Jansen.
Johnny Jansen
Ondanks de 120 minuten bekervoetbal is iedereen fit en dat geldt ook voor Jens Odgaard. De Deense aanvaller was sinds december geblesseerd, maar keert terug in de punt van de aanval. Daardoor moet Jordy Bruijn het veld weer ruimen. "Jordy heeft het de afgelopen wedstrijden uitstekend gedaan, maar is van nature natuurlijk wel meer een middenvelder. Jens is nu weer fit, heeft alles meegedaan op de training, dat oogt prima en dus start hij", legt Jansen zijn keuze uit.
© www.orangepictures.nl

Hamdi 'The Butcher'

Bij de laatste trainingspartij stond Jens Odgaard tegenover Hamdi Akujobi en als je dat overleeft is dat een goed teken. "Hamdi is onze 'butcher' op de training, die raakt nog wel eens iemand. Hij heeft Jens ook even op zijn voeten gestaan, dus dat zit wel goed", lacht Jansen.
Hamdi heeft even op zijn voet gestaan, dus dat zit wel goed.
Trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen

AZ goede wedstrijd

De uitwedstrijd tegen AZ won SC Heerenveen met 2-4 en dat was een van de beste wedstrijden van dit seizoen. "Dat was als collectief en eigenlijk in alles een hele goede wedstrijd. Daar hebben we echt een prachtig resultaat neergezet", zegt Jansen. Zowel SC Heerenveen als AZ verloren de eerste wedstrijd na de winterstop. Heerenveen verloor van Feyenoord, AZ van Willem II.
Jansen verwacht dat AZ vaker de bal zal hebben dan zijn eigen ploeg, maar dat hoeft niet een probleem te zijn. "AZ is samen met Ajax de best voetballende ploeg van Nederland. Wij moeten gewoon heel compact en agressief verdedigen. En als we de bal hebben, willen we echt meevoetballen en uiteindelijk moet dat tot kansen leiden. AZ zal dominant zijn, maar spelen op de counter is een kwaliteit van ons", legt Jansen uit.
Johnny Jansen oer AZ
De wedstrijd tegen AZ start zaterdagavond om 18.30 en is live te volgen op de radio bij Omrop Fryslân. Het commentaar wordt gedaan door Geert van Tuinen.
Verwachte opstelling: Hahn, Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus, Faik, Kongolo, Veerman, Van Bergen, Odgaard en Ejuke.