Boeren willen opnieuw protesteren in Den Haag

Boeren willen op 5 februari weer massaal voor een protest naar het Catshuis in Den Haag. Op die dag staat volgens actiegroep Farmers Defence Force (FDF) weer een gesprek op het programma tussen het Landbouw Collectief en premier Rutte en minister Schouten fan Landbouw. FDF wil dat er dan spijkers met koppen worden geslagen. De actiegroep roept boeren op om dan ook te komen.
Boeren wolle opnij protestearje yn Den Haag
Dat is hard nodig, want het is genoeg geweest, aldus Farmers Defence Force. Voorzitter Mark van den Oever van de actiegroep schrijft in een brief dat hun geduld op is. Ook verwacht hij dat het Landbouw Collectie respect zal krijgen tijdens het gesprek in het Catshuis.
Van den Oever schrijft verder: "Ze moeten ons zien, ze moeten ons horen en weten dat het bedriegen van de boeren niet zonder gevolgen zal zijn." Hij gaat verder met de tekst: "Zorg dat Rutte zich wel drie keer bedenkt voor hij de Nederlandse boeren opnieuw durft te belazeren." Over de invulling van de actie is verder nog niets bekendgemaakt.
© ANP
Het Landbouw Collectief bestaat uit dertien partijen, waaronder FDF, de LTO en andere belangenpartijen. Farmers Defence Force-boeren waren na de gesprekken van eind vorig jaar al niet te spreken over de resultaten. Ze voelen zich niet serieus genomen. "Er worden plannetjes opgezet, noodwetjes erdoorheen gejast en beleid ingevoerd door provincies waar ze ons de nek mee omdraaien."
Verslaggever Gerrit de Boer over de actiedag op 5 februari