Goede eerste dag voor Friese shorttrackers op EK

Suzanne Schulting, Itzhak de Laat en Daan Breeuwsma hebben goede zaken gedaan op de eerste dag van het Europees kampioenschap shorttrack. In het Hongaarse Debrecen plaatsten zij zich op alle individuele afstanden voor de finaledag.
Suzanne Schulting © ANP
Suzanne Schulting
Suzanne Schulting is de grootste favoriet op het EK. Ze werd vorig jaar voor het eerst Europees kampioen en verdedigt dus haar titel. Op de 500, de 1000 en de 1500 meter won ze al haar heats en ging ze met gemak door. Ook haar grote concurrente Ariana Fontana uit Italië maakte geen fouten. De Britse Elise Christie deed na een jaar ook weer mee, maar werd op de 1000 meter uitgeschakeld en sloeg de 500 meter over.
Lara van Ruijven werd op de 1500 uitgeschakeld. Yara van Kerkhof haalde wel de finaleronden.
Itzhak de Laat

Breeuwsma en De Laat ook door

Het was ook een goede dag voor Daan Breeuwsma en Itzhak de Laat. Ze haalden op alle drie afstanden de finaleronden zonder zichtbare problemen.

Relay

De relayploeg van de dames heeft de halve finales gehaald. De ploeg kwam in actie met Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven en zij werden in hun heat eerste, voor Hongarije, Duitsland en Wit-Rusland.
De mannen komen later deze vrijdag nog in actie.
Zaterdag zijn de finales op de 1500 en 500 meter En de halve finales van de relay. Zondag volgen dan de 1000 meter, de 3000 meter en de finale van de relay.
Daan Breeuwsma