Deel van tribune Abe Lenstrastadion ontruimd bij bekerduel tegen Willem II

Bij het bekerduel tussen SC Heerenveen en Willem II is woensdag een deel van het Abe Lenstra Stadion ontruimd. Een aluminium frame van een reclamebord is zeven meter naar beneden gevallen. Er raakte niemand gewond. Het gebeurde in vak 30, rechts naast de zuidtribune. Wel was er een grote knal te horen in het stadion.
Part fan reklameboerd falt nei ûnderen
Het reclamebord hing voor een van de zakenloges op de tweede ring. Het aluminium frame is zo'n drie meter lang en viel direct naast mensen die naar de bekerwedstrijd zaten te kijken. Stewards hebben daarop besloten het vak te ontruimen. Veiligheidspersoneel van SC Heerenveen kwam naar de zakenloge toe om een ander frame van een reclamebord ook weg te halen.
Volgens woordvoerder Marco Heerschop van de club raakte niemand gewond bij het incident. "Het mag natuurlijk nooit gebeuren, maar we zijn blij dat er niemand gewond is geraakt. Uit voorzorg vroegen stewards aan mensen in het vak onder de zakenloge om op een andere plek te gaan zitten."
By de stuollen leit it aluminium frame dat ûnderen kaam © Omrop Fryslân

Geen problemen wedstrijd AZ

De technische dienst heeft de constructie inmiddels weer vastgemaakt. Voor de thuiswedstrijd tegen AZ worden geen problemen verwacht. Volgens SC Heerenveen gaat het om de railing waarmee het reclamebord vastzit.
"Er zijn veel inspecties in ons stadion en periodieke controles. Helemaal nadat het dak van het stadion van AZ instortte", zo laat woordvoerder Heerschip weten.
Hoe het kan dat het aluminium frame is losgeraakt, weet de club niet helemaal. "Mogelijk dat iemand er tegenaan getrapt heeft", zegt Heerschop.