Europees kampioenschap shorttrack is 'Wedstriid fan 'e Wike'

Suzanne Schulting won vorig jaar de Europese titel en hoort nu weer bij de topfavorieten voor het EK shorttrack. Dat begint vrijdag in het Hongaarse Debrecen en duurt tot en met zondag. Naast Schulting rijden ook Itzhak de Laat en Daan Breeuwsma individueel. Het is de 'Wedstriid fan 'e Wike' bij Omrop Fryslân.
Op de relay zullen er nog meer Friezen in actie komen. "Bij de vrouwen in ieder geval Rianne de Vries", zegt sportverslaggever Andor Faber. "En bij de mannen waarschijnlijk ook Dennis Visser én misschien Sven Roes, de verse Nederlands kampioen". Voor Schulting licht de klam op de kortere afstanden. Vorig jaar werd ze vierde op de 500 meter en kreeg ze een penalty op de 1000 meter, dus ze is nu nóg fanatieker op beide afstanden.

Toernooi begint vrijdag

Vrijdag begint het toernooi met de kwalificatie. Zaterdag staan de 500 meter, de 1500 meter en de halve finales van de relay op het programma. Zondag zijn de 1000 meter, superfinale en de finales van de relay. Omrop Fryslân is er het hele weekend bij en op de radio en online is alles live te volgen.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.