Benefiet-photoshoot in Leeuwarden voor ernstig zieke Chantal

In het centrum van Leeuwarden werd zondagmiddag een benefiet-photoshoot georganiseerd voor de ernstig zieke Chantal (34) uit Veendam. Chantal heeft de ernstige en zeldzame bindweefselziekte EDS en ligt dag en nacht in een donkere kamer te wachten op een operatie. Het effect van de ziekte is dat botten zomaar uit de kom kunnen schieten. Chantal moet daarom dag en nacht liggen en kan ook geen daglicht of andere prikkels aan.
Benefyt-fotoshoot yn Ljouwert foar slim sike Chantal
Alleen een operatie in Barcelona kan Chantal helpen, maar die wordt niet vergoed door de verzekering en kost zo'n 100.000 euro. Met familie en vrienden probeert de zus van Chantal - Angela Jonk uit Leeuwarden - nu met allemaal acties die 100.000 euro op het kleed te krijgen. En omdat ze zelf fotomodel is, organiseerde Angela zondag een benefiet-photoshoot bij de Oldehove en in de Prinsetuin. Verschillende modellen en fotografen betaalden om hieraan mee te mogen doen.
Alle benefietconcerten en andere actie's worden in goede banen geleid door een speciaal voor dit doel opgerichte stichting Chantal wil leven. Deze stichting wil ook aandacht vragen voor de zeldzame ziekte die Chantal heeft, het Ehlers Danlos Syndroom, en voor het feit dat de operatie niet door de Nederlandse verzekering vergoed wordt. Volgens haar zus Angela heeft Chantal de laatste tijd te maken met spasmes en veel pijn.

'Dat geld komt er en die operatie ook'

Zonder operatie in Barcelona is er geen perspectief. Angela haalt veel energie uit alle steun die ze krijgt voor de actie Chantal wil leven. De financiële tussenstand was zondag 70.000 euro. "Opgeven is geen optie. Dat geld komt er en die operatie ook."
Angela Jonk oer de ferskate aksjes foar 'Chantal wil leven'