Johnny Jansen: "We hebben te weinig betekend en daar baal ik van"

Op bezoek in de Kuip in Rotterdam ging sportclub Heerenveen zaterdagavond met 3-1 onderuit tegen Feyenoord. In Rotterdam kregen de Friezen veel kansen, maar was Feyenoord veel scherper in het afronden. De eindstand stond al na een halfuur op het scorebord.
Johnny Jansen
Trainer Johnny Jansen was na afloop niet te spreken over de wedstrijd. "Het is leuk dat je de bal hebt, maar als je 3-0 achter staat heeft dat ook geen waarde." De trainer wilde voor de wedstrijd dat zijn ploeg lef zou laten zien tegen Feyenoord. "Dat hebben we gedaan vind ik. We hebben ook heel wat kansen gecreëerd. Maar het gaat om rendement, en dat is ook gewoon goed verdedigen met elkaar."
Voetballend was Heerenveen voornamelijk in de eerste helft niet de mindere van Feyenoord zag Jansen. "Ik denk nog steeds dat hier vandaag wat te halen viel. Maar we hebben te weinig betekend en daar baal ik van."
Hicham Faik
Ook Hicham Faik was na de nederlaag niet tevreden over het spel van Heerenveen. "Dit is niet wat we hadden gehoopt en verwacht. We hebben met z'n allen gefaald de eerste helft. Iedereen maakte fouten", sa seit de middenfjilder.
Volgens Faik was wel bekend dat Feyenoord graag 'op de counter' speelt, maar toch liet Heerenveen dat gebeuren. "We wisten wat ze wilden, maar we hebben ze de goals weggegeven." Faik vindt het zonde dat het zo is gelopen. "Ze hebben het goed afgestraft." De ploeg moet no goed in de spiegel kijken. "De volgende wedstrijd moet het beter. We zijn verdedigend door de ondergrens gezakt. We moeten terug naar de basis, hoe we de eerste seizoenshelft hebben gespeeld."

'We geven de goals te makkelijk weg'

Verdediger Sven Botman snapte niet goed wat er mis ging bij zijn ploeg. "We voetbalden aardig mee, maar we geven te makkelijk de goals weg. Ik wil het geen kansloze wedstrijd noemen, maar op een gegeven moment zakt het geloof in een goede afloop wel weg in die tweede helft."
Sven Botman 2.0
Voglens Botman ging het in de eerste helft mis. "Zij hebben vier kansen in de eerste helft en maken er drie. Dat is goed gedaan van hun en slecht van ons. Uiteindelijk is het een terechte nederlaag maar er had zeker meer ingezeten voor ons vandaag."