Merel Bosma en Bart de Vries op podium bij elfde KPN Marathoncup

Bij de elfde marathon in de KPN Marathon Cup in Amsterdam zijn Merel Bosma en Bart de Vries erin geslaagd op het podium te komen. Zowel Bosma als De Vries werd derde in een sprint van een kleine kopgroep.
© Timsimaging.nl
De wedstrijd bij de vrouwen ging oer 80 rondes van 400 meter. In het begin van de wedstrijd werd er snel geschaatst met een gemiddelde snelheid van boven de 44 kilometer per uur. In het peloton probeerden de vrouwen diverse keren om met een groepje weg te rijden. Onder anderen Marijke Groenewoud en Imke Vormeer pakten een kleine voorsprong maar slaagden er niet in weg te blijven.
Met nog zeven rondes te gaan ontsnapte Merel Bosma uit Heerenveen. Ze kreeg Ineke Dedden en Beau Wagemaker mee. Het peloton slaagde er niet in om het trio te achterhalen. In de eindsprint was het Dedden die de winst pakte, voor Wagemaker en Bosma.

Ook een kopgroep bij de mannen

Bij de mannen ging de marathon over 125 rondes van 400 meter. Tegen het einde van de wedstrijd ontstond er een kleine kopgroep met onder anderen broers Bart de Vries en Bob de Vries en Evert Hoolwerf. In de eindsprint was het Hoolwerf die te sterk was voor Gary Hekman. Bart de Vries werd derde, net voor zijn broer Bob.

Beloften

Bij de beloften ging de winst naar Sanne in 't Hof, die voor het gewest Fryslân uitkomt. Verder was er brons voor Chantal Oosterkamp uit Bontebok. Omdat het voor de vrouwen de laatste marathon was is ook het eindklassement bekend. Daarin werd Oosterkamp tweede, de winst ging naar Arianna Pruisscher. Derde in het eindklassement werd Hilde Noppert uit Scharsterbrug.