Kansrijk Heerenveen onderuit tegen effectiever Feyenoord

SC Heerenveen heeft zaterdagavond met 3-1 verloren van Feyenoord. In Rotterdam kregen de Friezen veel kansen maar was Feyenoord veel scherper in de afronding. De eindstand stond al na een halfuur op het scorebord.
© Orange Pictures
Sportclub Heerenveen begon de wedstrijd met een paar kansen. Dresevic raakte de muur bij een vrije trap en daarna probeerde Mitchell van Bergen het. Zijn schot werd verwerkt tot hoekschop. Snel daarna kreeg Feyenoord een kans en was het ook meteen raak. Steven Berghuis zette de bal van de rand van de strafschop voor op Luis Sinisterra, die de bal met een halve omhaal binnen werkte.

Kansen Heerenveen, doelpunten Feyenoord

Ejuke kwam dichtbij de gelijkmaker toen hij naar binnen trok en schoot, maar zijn schot ging net bij het doel langs. Feyenoord was duidelijk effectiever want ook het tweede schot van de Rotterdammers vond het doel. Ejuke ging onder een voorzet door, waardoor Jens Toornstra de bal kon aannemen en naar Nico Jørgensen kon passen. De spits schoot de bal tussen twee Heerenveen-verdedigers door de verre hoek in: 2-0.
De Deense spits maakte tien minuten later ook al de 3-0. De Rotterdammers kregen een hoekschop en de Friese verdediging gaf Jørgensen alle ruimte om de bal het doel in te koppen.

Veerman krijgt cadeautje

Feyenoord was zelf ook lang niet scherp in het verdedigen want het leverde de bal in het strafschopgebied zomaar in bij Joey Veerman. Die maakte daar optimaal gebruik van door zijn man uit te spelen en de bal via de paal binnen te leggen.
Heerenveen kreeg voor rust ook nog een grote kans op de aansluitingstreffer maar het schot van Ejuke werd gestopt door doelman Justin Bijlow. Even later plaatste de Nigeriaan de bal een metertje naast het doel. Ook Toornstra kwam nog dichtbij een doelpunt maar hij raakte de paal.
© Orange Pictures
Heerenveen zocht in de tweede helft duidelijk naar de aansluiting maar de Friezen kwamen niet echt door de Rotterdamse defensie. Faik kwam een halfuur voor tijd heel dichtbij. Hij probeerde de bal over keeper Bijlow te stiften maar de doelman kon het schot net redden.
Warner Hahn deed dat even later ook toen oud Heerenveen-speler Sam Larsson de bal prachtig aannam en op doel schoot. De bal kwam daarna bij Jørgensen maar ook hij schoot tegen Hahn aan.

Slotfase

Johnny Jansen wilde in de slotfase van de wedstrijd nog wat afdwingen en bracht daarom Rami Hajal en aanwinst Runar Espejord het veld in. Beide invallers kregen een kans maar een doelpunt zat er niet meer in voor Heerenveen. Feyenoord kreeg net voor het einde nog een enorme kans toen Dresevic de bal zomaar inleverde maar Hahn was scherp en kon redding brengen en zo de schade beperken tot 3-1.
Feyenoord - SC Heerenveen 3-1 (3-1). 9. Luis Sinisterra 1-0, 17. Nico Jørgensen 2-0, 26. Jørgensen 3-0, 31. Joey Veerman 3-1.
Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Woudenberg; Faik, Veerman, Kongolo (80/Hajal); Van Bergen, Bruijn (80/Espejord), Ejuke (66/Halilovic).