Zes aanhoudingen op vier plekken in Fryslân vanwege hennepteelt

De politie heeft woensdag vijf personen aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt in Fryslân. Donderdag werd er een zesde persoon gearresteerd. De arrestaties vonden plaats in Heerenveen, Leeuwarden, Bolsward en in de gemeente Noardeast-Fryslân.
© Pixabay
Bij de actie zijn twee woningen in Leeuwarden en Noardeast-Fryslân, een bedrijfspand in Bolsward en een growshop in Heerenveen doorzocht. Er werden onder meer drie hennepkwekerijen met in totaal zo'n 1100 plantjes en ruim 14.000,- in contanten aangetroffen.
Bij de growshop zijn een 53-jarige man uit Lemmer, een 45-jarige man uit Hardenberg, een 41-jarige man uit Heerenveen aangehouden. Op donderdag werd een 24-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Bij een woning in de gemeente Noardeast-Fryslan werden een 73-jarige man en een 63-jarige vrouw aangehouden. Uit nader onderzoek moet blijken wat ieders rol in dit onderzoek is geweest.

Straatwaarde van 100.000 euro

Er zijn diverse goederen in beslag genomen met een straatwaarde van ruim 100.000,-. Bij de woningen en het bedrijfspand werd de stroom afgetapt. Ook is er bewijsmateriaal zoals boekhouding, telefoons en administratie meegenomen voor onderzoek.