"Nederlandse vlag in de Friese statenzaal? Dat is een teken van Haagse dominantie!"

De Statenfractie van Forum voor Democratie vindt dat de Nederlandse vlag in de Friese statenzaal moet staan. Net als in de Tweede Kamer dus. Daar was op de markt in Leeuwarden niet iedereen het mee eens: "Een Nederlandse vlag in de Friese statenzaal? Dat is een teken van Haagse dominantie, dat moet je toch niet willen?"
© Omrop Fryslân, René Koster
PVV en 50PLUS steunen dat voorstel dat volgende week bij motie wordt ingediend. Het idee erachter is om de Nederlandse eenheid uit te stralen. "Wat een flauwekul is dat. We zijn helemaal geen eenheid, maar allemaal individuen die worden geregeerd door een stel boefjes!"

"Dan allebei"

Anderen snapten het wel: "De vlag is een deel van onze identiteit. Dat geldt voor de Friese én de Nederlandse vlag. Wat mij betreft hoeft er geen vlag te staan, maar als het moet, dan allebei."
Een van de kooplui noemde in dit verband ook de bomberjacks die een poos geleden populair waarden. "Bij die dingen moest dan ook zo'n Nederlands vlaggetje op de bouw. Daar zat ook wel een beetje het idee van 'white power' achter." Een tegenovergestelde reactie was er ook: "Ik vind dat de vlag ons juist verbindt en niemand uitsluit. Maar zo kijk ik ertegen aan, hè".
Reacties op de markt: moet de Nederlandse vlag in de Friese statenzaal?