Meer aandacht voor Amateurkunst in cultuurnota 'Nij Poadium'

Er komt meer aandacht voor amateurkunst in de nieuwe cultuurnota van de provincie. De meeste partijen hebben dat woensdagavond aangegeven bij de Statencommissie over 'Nij Poadium', zoals de beleidsnota over cultuur heet. Vorige week uitte directeur Douwe Zeldenrust van Keunstwurk zijn zorgen over het gebrek aan aandacht voor de amateurkunst.
© Omrop Fryslân, Wendy Kennedy
In de periode 2021 tot 2024 verandert er veel voor cultureel Fryslân. Organisaties krijgen niet meer vanzelfsprekend een subsidie. Zij moeten daarvoor nu iedere vier jaar een aanvraag doen. Een speciale commissie beoordeelt daarna aan de hand van diverse criteria wie de subsidie krijgt.
Statenlid Marijke Roskam van de PvdA

Keunstwurk blij met besluit

Directeur Douwe Zeldenrust van Keunstwurk is blij met de belangrijke aandacht voor amateurkunst. Ook is hij blij met het uitstel van het CDA om bruisplaatsen te creëren voor jonge makers. Volgende week woensdag neemt Provinciale Staten een definitief besluit. Vanaf februari kunnen makers en organisaties hun plannen indienen voor na 2021. Voor de zomer moet duidelijk worden wie provinciale subsidie krijgt en wie niet.
Directeur Douwe Zeldenrust van Keunstwurk