Wachten onder de sterren op opening kaartverkoop Slachtemarathon

Onder de warme dekens, met muts op, sjaal om en diep in de slaapzak weggekropen: dat doen de mensen die voor het 'echte' kaartverkooppunt van de Slachtemarathon liggen te wachten. Naast dat de kaarten voor de Slachtemarathon vanaf zaterdagmorgen 18 januari te koop zijn, opent de organisatie die dag ook een 'echt' kaartverkooppunt.
Iepening kaartferkeap Slachtemaraton
Het is misschien wel het kleinste kaartverkoopcentrum van de wereld en het staat op de plek waar de Slachtemarathon in 2020 haar finish heeft: op hoogte van Slachte 12 bij Oosterbierum. Het fysieke kaartverkooppunt opent op 18 januari om 05.45 uur. Een kwartier eerder dus dan de kaartverkoop die online op de website begint. "Het past bij de Slachtemarathon dat je ook persoonlijk een kaartje kunt kopen", zegt artistiek leider Marten Winters.
De Slachtemarathon wordt dit jaar op zaterdag 13 juni gehouden. Er zijn 13500 kaarten beschikbaar voor wandelaars. Daarvan zijn in de voorverkoop voor vrienden van de Slachtemarathon afgelopen week al kaarten verkocht. Wie zaterdagmorgen de kaarten in Oosterbierum wil kopen, kan het best goede kleren en dichte schoenen aantrekken. De eerste liefhebbers lagen woensdagavond al in de rij.
Verkooppunt Slachtemarathon © Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek
De start van de Slachtemarathon is dit jaar in Rauwerd, in het hart van Friesland. De route loopt daarna over de Slachtedijk naar de finish, die bij de zeedijk in Oosterbierum is.
Minsken wachtsje op kaartferkeap en artistyk lieder Marten Winters oer de fysike ferkeap
Mensen wachten op opening verkooppunt Slachtemarathon © Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek