Zanger Hessel wil nog één keer knallen op een groot podium

Zanger Hessel van Terschelling geeft nog één keer een groot concert, in maart brengt hij met zijn dochter Tess 'Terschelling naar Ahoy'. Dertig jaar geleden begon het voor Hessel van der Kooij in Ahoy. Na deze show in in Ahoy stopt hij ermee.
Zanger Hessel wil nog één keer knallen op een groot podium
"Het was geweldig al die grote shows, en ik verheug me enorm op de show in Ahoy, maar dit is ook de laatste. Wie mij daarna nog wil zien optreden, is van harte welkom op Terschelling. Want uiteraard blijf ik daar gewoon optreden in de Groene Weide", licht Hessel toe.

Tijd voor andere dingen

Het voorbereiden van een groot concert kost volgens Hessel veel tijd. "Zo'n groot concert zit gewoon 24 uur per dag in je hoofd, twee jaar achter elkaar. Dan begin je te denken: ho eens even, er zijn nog meer dingen", zegt Hessel, die zijn tijd nu anders wil besteden. "We willen ook een groot bouwproject gaan doen voor jonge eilander gezinnen. Dat heeft ook m'n aandacht en daar wil ik graag meer tijd aan besteden. Ik heb nog zoveel plannen op de plank liggen. Ik moet 150 worden om dat allemaal nog te realiseren."

'Terschelling naar Ahoy'

In 1991 lukte het Hessel om Ahoy twee keer uitverkocht te krijgen. Daarna volgden shows in Thialf, Vredenburg en de Heineken Music Hall. "En in 2017 de Ziggo Dome, mei Tess. Dat is toch een jongensdroom?"
© Glenn Wassenbergh
Hessel heeft zin aan zijn laatste show aan de wal. "Ik weet dat ik er ontzettend van ga genieten. Het geeft zoveel energie om met geweldige mensen een mooie muzikale show neer te zetten. Maar eerlijk is eerlijk: het kost ook energie, en ontzettend veel tijd. We zijn meer dan een jaar bezig om deze show neer te zetten. Daarom is het echt de laatste keer, de cirkel is rond."

Band met vader

Tess komt met een nieuwe single '180 jaar geleefd' en die gaat over de bijzondere band tussen vader en dochter. "Als we ons dan weer ergens doorheen geworsteld hebben, dan zeggen we altijd 'Mochten we ooit de 90 halen, dan hebben we 180 jaar geleefd!'"
Tess hoeft haar vader natuurlijk niet te missen in haar muzikale carrière. "Ik blijf natuurlijk wel betrokken bij de nieuwe dingen die Tess nog gaat doen, maar zelf van het eiland om op te treden ga ik niet meer doen", zei hij.