Sportcast: "Henk de Jong had eerder moeten wisselen"

SC Cambuur is niet goed uit de winterstop gekomen. De Leeuwarders verloren in eigen huis met 2-1 van FC Volendam. Daarnaast was het EK afstanden op Thialf met veel Nederlandse medailles. Voor onze analisten Arjen de Boer, Roelof de Vries en Andor Faber valt er dus weer veel te bespreken in een nieuwe editie van de Omrop Fryslân-Sportcast. Jantine Weidenaar presenteert deze uitzending.
De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.
Arjen de Boer schrok van het spel van Cambuur: "Cambuur liet zich beetnemen door counterploeg Volendam." Roelof de Vries en Arjen de Boer vonden beide dat Henk de Jong eerder moest ingrijpen. De Vries vond dat De Jong rechtsback Doke Schmidt eerder moest wisselen. "Ze hadden eerder in moeten grijpen. Volendam liet Schmidt in de opbouw vrij. Hij was vrijdag misschien wel de slechtste voetballer aan de bal." Arjen de Boer vond echter dat Delano Ladan erbij moest in de spits.
Dat Cambuur verloor vond Roelof de Vries geen schande: "Cambuur en Volendam promoveren dit seizoen." Andor Faber denkt ook dat het een incident is: "Als Cambuur speelt zoals ze het in de eerste seizoenshelft gedaan hebben, dan winnen ze gewoon van TOP Oss."
Henk de Jong en Volendam-trainer Wim Jonk vonden beide dat de winterstop langer moet duren. Roelof de Vries vindt dat echter onzin. "Je moet gewoon doorvoetballen, lekker tijdens kerst voetballen, man."

"Het leek wel een interland Nederland - Rusland"

Het EK afstanden leverde veel medailles op voor Nederland. Naast Nederland viel eigenlijk alleen Rusland goed in de prijzen. Andor Faber: "Het leek wel een interland Nederland - Rusland." Volgens Faber was het hoogtepunt echter geen medaille: "De mooiste prestatie was Femke Kok op de 500 meter." Op die afstand werd ze vierde en pakte ze een wereldrecord voor junioren."
Roelof de Vries was afgelopen weekend ook nog bij de Friese derby in het amateurvoetbal, Harkemase Boys - ONS Sneek. Daar wilde hij echter geen woorden aan vuil maken: "De Friese derby was niets aan."
Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen je in deze podcast iedere maandag bij over al het sportnieuws. De presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.