IFKS: Grutte Pier gaat naar Bolsward, en Drie Gebroeders is verkocht aan Amsterdammers

Twee topskûtsjes uit de hoogste klasse van de IFKS komen in andere handen. Het gaat om de Grutte Pier van Lucas Bouma, en om het Gorredijkster skûtsje Drie Gebroeders.
Het skûtsje Grutte Pier © Omrop Fryslân, Jitze de Vries
Lucas Bouma heeft de Grutte Pier verkocht aan Catrinus Sandstra uit Bolsward. Bouma zeilde in 2018 zelf voor het laatst mee in de Grote A-klasse. Afgelopen jaar stond Henk Regts aan het helmhout van de Grutte Pier. Of Regts schipper blijft is nog niet bekend.
Het Gorredijkster skûtsje Drie Gebroeders waar Arend Wisse de Boer jarenlang schipper op was, is verkocht aan het team van de Emanuel (KL). Eerder werd bekend dat schipper Merijn Olsthoorn van de Emanuel er mee ophoudt. Hij werd kampioen in 2017.
Het team komt uit Amsterdam. Aeger van der Hoeff komt aan het helmhout. Het team uit Amsterdam zeilt met de Drie Gebroeders voor thuishaven Gorredijk. "We willen graag de band met het dorp behouden en we vinden het fantastisch om voor ze uit te komen in de IFKS", zegt schipper Aeger van der Hoeff.

Harmen Brouwer

Skûtsjezeiler Harmen Brouwer debuteerde afgelopen zomer met de Drie Gebroeders in de C-klasse van de IFKS. Het was voor zijn team een moeilijk jaar. Ze sloegen om, en een dag eerder hadden ze brand aan boord.
Schipper Harmen Brouwer was erg onder de indruk van de brand.
Brouwer wist de competitie wel uit te zeilen. Hij promoveerde zelfs naar de B-klasse. Maar daar gaat hij niet in uitkomen, want komend seizoen debuteert hij als schipper in de SKS, op het skûtsje van Langweer.
De Drie Gebroeders was eigendom van Arend Wisse de Boer en de gebroeders Boersma uit Gorredijk. De Boer zeilt sinds 2018 als adviseur van Rinus de Jong op het SKS-skûtsje van Joure. Hans Boersma gaat met Harmen mee op het skûtsje van Langweer.