Friese boeren naar Duitsland om te protesteren

Friese boeren zullen vrijdag naar Bremen om actie te voeren.. Dat zei Jitty van der Werf van Stichting Belangen Agrarisch Fryslân in een radioprogramma van lokale omroep Radio Eenhoorn, waar zij te gast was. De organisatie Farmers Defence Force (FDF) is in gesprek met de Duitse organisatoren van het protest.
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
Op 17 januari hebben Duitse boeren een actie gepland in Bremen. Volgens Van der Werf is het een goede zaak zijn dat daar ook Friese boeren naartoe gaan, omdat landbouwbeleid vooral een Europese aangelegenheid is. Bovendien hoopt zij op steun van Duitse boeren als er in Nederland weer actie wordt gevoerd.
Van der Werf heeft aangegeven dat zij een coördinerende functie heeft voor deze Duitse actie. Boeren die er naartoe willen, kunnen dit bij haar aangeven. Hoeveel boeren er naar Bremen gaan, is dus nog onduidelijk.
Bestuursleden van het FDF gaan vrijdag in elk geval naar Duitsland toe, zegt woordvoerder Sita van Keimpema aan Radio Eenhoorn. Zijzelf praat de 17e in Berlijn met vertegenwoordigers van de Duitse boeren.